Tätä sivua on nyt luettu yhteensä

maanantai 29. helmikuuta 2016

Puistoblues blogin ensimmäinen blogiteksti näkee päivänvalon tänään 29.2.2016. Blueseilla on kunniakas ja pitkä historia. Vuonna 1978 järjestettiin ensimmäinen Puistoblues Järvenpäässä pienen, mutta aktiivisen talkooporukan toimesta. Aivan alusta asti festivaalia leimasi vahva innostus musiikkiin ja PB julkaisikin usean vuoden ajan omaa lehteä jossa kirjoittajina oli merkittävä määrä paikallisia musadiggareita, toimittajia ja harrastajia. Kirjoituksissa keskityttiin etenkin valottamaan Vanhankylänniemeen vuosittain saapuvien tähtiartistien taustoja ja uraa myös sellaisille musiikkidiggareille, joille genre tai artisti oli vieraampi. Ajat muuttuivat ja pikkuhiljaa oman lehden julkaisusta päätettiin luopua sähköisen median vallatessa alaa. Kun samalla toimituksessa tapahtui myös sukupolvenvaihdosta, sisältö ei sellaisenaan siirtynyt nettiin, vaan muutaman vuoden ajan bändien ja festivaalien osalta on keskitytty viestimään perinteisillä lehdistötiedotteilla, nettisivuja päivittämällä ja sosiaalisen median kanavia hyväksikäyttäen.

Puistoblues-blogissa tahdon herättää uudestaan henkiin vanhan PB-kirjoittajaperinteen ja tuoda esille mielenkiintoisia yksityiskohtia niin festivaaleissa, sen järjestämisessä ja tietysti meille saapuvissa artisteissa. Blogissa tahdon antaa mahdollisuuden erilaisille kirjoittajille ja henkilöille eri puolilla organisaatiotamme valottaa esimerkiksi sitä, mitä tapahtuu Vanhankylänniemessä ennen 2.7.2016, kun tuhatpäinen juhlakansa saapuu Vanhankylänniemeen. Puistobluesin perinteet ansaitsevat myös sen, että vanhojen juttujen ja artistien parhaita tuodaan esille uudestaan ja uudessa muodossa. Luonnollisesti tässä blogissa otetaan kantaa myös festivaaliin liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.

Blogin jäljessä on aina kirjoittajan nimi ja blogin mielipiteet ovat aina kirjoittajan omia, ellei toisin mainita. Jos kirjoittaja ei ole halunnut julkaista koko nimeään, minä päätoimittajana päätän milloin kirjoitus voidaan julkaista nimimerkillä. Keskustelu blogissa esitetystä asioista on suotavaa ja virratkoon ajatukset vapaina, mutta hyvän maun puitteissa.

Puistoblues on tarinoita. Toivottavasti tässä blogissa teemme niille tarinoille kunniaa.

Jaakko Latva-Pukkila
PuistoBlues markkinointi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti