Tätä sivua on nyt luettu yhteensä

lauantai 16. huhtikuuta 2016

Nikki Hill - Sweet little rock´n roller

“If Tina Turner and Little Richard had a daughter and raised her with the help of uncles James Brown and Chuck Berry, she’d be like Nikki Hill.”
Minneapolis Star Tribune


Vielä muutama vuosi sitten Nikki Hill oli klassista R&B:a diggaileva tarjoilija, jonka esiintymiskokemus koostui lähinnä lapsuuden kirkkokonserteista kuoron riveissä. Vuonna 2012 laulaja julkaisi nimeään kantavan, neljä kappaletta käsittävän EP:n Nikki Hill. 2013 julkaistun esikoisalbumin jälkeen Hillin suosion kasvu on ollut räjähdysmäistä, ja käytännössä katsoen laulaja yhtyeineen on ollut siitä lähtien kiertueella. Suomessakin Hill on ehtinyt jo käväistä, helmikuussa hänet nähtiin Kemin Pakkasukko Blueseissa sekä Tampereella konserttisalikeikalla. Tien päällä ollessaan Hillin on omien sanojensa mukaan helpointa kirjoittaa uutta musiikkia, kun arki ja oleminen ei ole kotona totutun kaltaista, aivot asettuvat hiukan eri tajuudelle ja asioita näkee ja kokee eri tavalla. Nikki Hillin uusin albumi, Heavy Hearts, Hard Fists julkaisiin 2015.

Lue myös blues-finland.comin hurmiollinen keikkaraportti Pakkasukkoblueseilta helmikuussa!



Nikki Hill syntyi ja kasvoi North Carolinassa. Lapsena Nikki lauloi gospelia kirkkokuorossa. Ei siksi, että olisi erityisesti halunnut, vaan siksi, että se oli tapana. Vaikka kuorolaulu ei Hillin oma valinta ollutkaan, hän kertoo olevansa nykyisin kiitollinen siitä, että häntä siihen patistettiin. Paitsi laulutekniikkaa, kuorossa oppi myös esiintymistä. Hill kertoo, että jo lapsena häntä kiehtoi musiikin vaikutus yleisöön. Teini-iässä Nikki Hill viehtyi punkiin. Punk-henkisiä kavereita ei kuitenkaan samoilla kulmilla ollut mitenkään suurta joukkoa ja niinpä erilaiset marginaaliryhmät, kuten hevarit, hipit ja punkkarit löysivät samankaltaista erilaisuutta toisistaan. Alueen musiikillinen monipuolisuus myös kuuluu laulajan tuotannossa. Hill itse kuvailee itseään suureksi musiikinystäväksi mieluummin kuin minkään tietyn genren edustajaksi ja hänelle kaikenlaisen musiikin kuunteleminen on tapa oppia ja kehittyä.



Hillin musiikissa on paljon vaikutteita 50-60-luvulta ja suuriksi esikuvikseen hän mainitsee mm. Chuck Berryn, Little Richardin ja Otis Reddingin.Hillin ensimmäinen albumi, Here's Nikki Hill on kansikuvaa myöten kunnianosoitus Little Richardille. Uudemman musiikin puolelta Hillin kestosuosikeiksi ovat nousseet mm. Amy Winehouse ja Nick Curran. Vahvoista naislaulajista, joihin Hill eittämättä itsekin kuuluu, hän mainitsee suosikeikseen Winehousen lisäksi myös mm. Missy Elliotin ja Lauryn Hillin.

"No. 9" by Nikki Hill and Matt Hill:


Nikki Hilliä on luonnehdittu esiintyjäksi, jota ei kerran nähtyään unohda. Tämä on hyvin helppo uskoa jo pelkän kuuntelun perusteella. Nikki Hillin musiikki sekä lohduttaa että innostaa. Siinä, missä ensimmäisen albumin viimeinen Hymn for Hard Luck tuudittaa lähes kehtolaulun tavoin luottamaan onnen kääntymiseen, pistää uusimman albumin kakkosraita Oh, My nousemaan sohvalta ja ottamaan muutaman itsevarmuutta tihkuvan tanssiaskeleen. Nikki Hill taitaa myös taitavan cover-biisien käytön. Hillin versio Texas Tornadosin kappaleesta Who Were You Thinking Of? on loistavaa kontrastin luomista tekstin ja musiikin välille. Vaikka vintage Hillin soundissa onkin vahvasti läsnä, on musiikissa silti jotakin todella tuoretta ja uutta. Ajatonta.

Teksti: Liisa Latva-Pukkila

Osta liput kesän parhaalle bluespiknikille lippu.fistä tai Tiketistä (62 euroa + toimituskulut). Tapahtumanumero R-kioskilla on 109683.

Nikki Hillin kotisivut
Nikki Hill facebookissa
Heavy Hearts, Hard Fists Spotifyssä

Puistoblues netissä
Puistoblues facebookissa
Puistoblues instagramissa
Puistoblues twitterissä

#puistoblues

Osta liput kesän parhaalle bluespiknikille lippu.fistä tai Tiketistä (62 euroa + toimituskulut). Tapahtumanumero R-kioskilla on 109683.

keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Micke Björklöf Blue Strip Järvenpää-talolle 21.4.2016

Dr. Blues Healer heals your blues


Kansainvälisesti tunnetuin bluesartistimme Micke Björklöf johdattaa Blue Strip -orkesterinsa Järvenpää-talon lavalle 21.4.2016. Konserttiliput myy lippu.fi (alk. 17,50 EUR) ja tapahtumassa on myynnissä myös tulevan kesän Puistoblues -lippuja erikoishintaan 62 euroa. Konsertti alkaa klo 19:00.



Micke Björklöf Blue Strip juhlistaa 25-vuotista taivaltaan ainutlaatuisella konserttisalikiertueella. Micke on tällä hetkellä yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista bluesartisteista ja Pohjanmaan poikaa on viety viime vuosina ympäri maailmaa keikkojen ja levytyssessioiden merkeissä. Tuorein albumi "It ain't bad yet" on kerännyt suitsutusta bluesmedioilta ympäri maailman. Micke on soittanut pieniä klubeja ja suuria areenoita sekä ollut lämmittelemässä mm. sellaisia nimiä kuin B.B. King, Fabulous Thunderbirds, Little Feat, Solomon Burke ja Robert Plant.


Puistoblues tapasi aina hyväntuulisen Micken Italian Toscanassa European Blues Challengessa. Edellisenä vuonna mies oli ollut EBC:n lavalla Suomen edustajana kyseisessä skabassa. Hänellä riittikin jututtajaa, fanikuvaajaa ja selkääntaputtajaa eri maiden bluesfanien keskuudessa. Micke toteaa itsekin, että suosio tuntuu olevan tällä hetkellä suurempi maailmalla kuin kotimaassa, joka toivottavasti kertoo myös globaalin musiikkitrendin muutoksesta. Nyt kaivataan kestävämpää musiikkia kertakäyttöviihteen rinnalle. Blues on Björklöfille ennen kaikkea tarinoiden kertomista ja tunnetilojen välittämistä yleisölle. Blues on elämys, joka on parhaimillaan elävänä koettuna.

Konserttisalikiertueella pääpaino on tarinoissa ja fiiliksessä. Normaalista baaritunnelmasta poikkeava miljöö antaa erinomaisen mahdollisuuden niin raivokkaisiin revittelyihin kuin rauhallisempaan tunnelmointiin. Blue Strip ei ole urallaan koskaan mennyt siitä, mistä aita on matalin, vaan pystyy sujuvasti tuomaan musiikkiinsa yllätyksellisyyttä eri musiikkityylejä sekoittamalla. Juhlakiertueella tullaan näkemään bändi taiteellisesti tähän astisen uransa huippuvaiheessa. Tiivis keikkailu on hionut musiikillisen timantin.


Puistobluesissa Micke on viimeksi nähty kaksi vuotta sitten ja kasvava suosio tuonee toivottavasti miehen mahdollisesti jo seuraavina vuosina myös Suomen suurimman bluestapahtuman lavalle. Suomen (ehkä) hyväntuulisin artisti on kuitenkin tuttu näky vuosittain Vanhiksen nurmella. Ei olekaan mikään ihme, että ystäviä tuntuu löytyvän joka puolelta maailmaa. Björklöfissä piristävää on myös perustellut ja terävät huomiot musiikkibisneksestä, joihin voit perehtyä mm. tässä haastattelussa. Bisneksen muutos edellyttää uudenlaisia ajatuksia. 

Järvenpää-talon yläaulaan nousee myös Puistoblues -myyntipiste, josta voit hankkia omat lippusi kesän pääkonserttiin. Lipun hinta on 62 euroa. Erikoistarjouksena saat lipun ja ensi kesän tyylikkäimmän festaripaidan tarjoushintaan 80 euroa.



Tapahtumanumero R-kioskilla on 111375

Micke Björklöfin kotisivut

Micke Björklöf facebookissa




Tapahtumassa myynnissä 2.7.2016 Puistobluesin konserttilippuja hintaan 62 euroa.
Erikoistarjouksena Puistobluespaita + -lippu 80 euroa.

sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Puistobluesille merkittävä eurooppalainen palkinto!

European Blues Awards -festivaali kerää yhteen Euroopan musiikkivaikuttajat bluesin saralta. Festivaaleilla esiintyy 21 bändiä kaikkialta Euroopasta ja tapahtuma kokoaa vuosittain yhteen alan keskeiset eurooppalaiset vaikuttajat.



Puistoblues ja sen puheenjohtaja Miikka Porkka palkittiin Blues Behind The Scenes "Promoter" -sarjassa vuoden promoottorina. Palkintopuheessa Pertti Nurmi totesi "Puistobluesin olevan yksi suurimmista eurooppalaisista bluesfestivaaleista ja yksi Suomen merkittävimmistä musiikkitapahtumista. Tapahtumaa on vuosien varrella ollut järjestämässä tuhansia vapaaehtoisia, joiden työtä tällä palkinnolla halutaan arvostaa."  Palkinnon vastaanotti Järvenpään Blues- ja Jazzdiggareiden puheenjohtaja Miikka Porkka. Porkka korosti puheessaan Diggarien olevan tiivis ja yhtenäinen perhe, joka on myös henkilökohtaisesti merkinnyt hänelle todella paljon. Tuleva vuosi on jo 39. kerta kun blues soi Vanhankylänniemessä juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna ja festari on Suomen suurin talkooporukalla järjestettävä musiikkitapahtuma.


Suomen edustaja kilpailussa, Lena & the Slide Brothers sai innostuneen vastaanoton festivaaliyleisöltä. Suomalaisbändi erottui kilpailijoista edukseen monipuolisella ohjelmistollaan ja kuului selvästi kahdenkymmenen bändin joukossa ns. ”uuden bluesin” sanansaattajiin. Kärkikolmikkoon saakka paukut eivät tällä kertaa riittäneet, kun veljeskansamme norjalaiset marssittivat lauteille Eric ”Slim” Zahl & South West Swingersin. Norjalaiset räjäyttivät pankin iloisella ja välittömällä showllaan, jonka kohokohdaksi muodostui kosketinsoittaja Öystein Undemin monumentaalinen soolo-osio, jonka jälkeen seurannut Chuck Berry -cover "C'est la vie" osui sekä yleisön että tuomariston makuhermoon täydellisesti. Toiseksi kilpailussa sijoittui Phil Bee´s Freedom Hollannista ja kolmanneksi WellBad Saksasta. ”Kilpailu oli erittäin korkeatasoinen ja tunnelma oli kahden päivän ajan erinomainen.” toteaa puheenjohtaja Miikka Porkka.

Ensi vuonna festivaali järjestetään Tanskassa. Suomen edustaja ensi vuoden kilpailuun valitaan 30.6.2016 ravintola Blackpoolissa pidettävässä karsintakilpailussa.

sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Kun Blues sai lapsen

Lämpimiä sävyjä, suoraa tunnetta ja kokeilunvapautta. 




Puistoblues hellii kesällä 2016 yleisöä tuomalla lavalle kaikuja 60- ja 70-luvun rock & rollista villeillä improvisaatioilla lupaavan nuoren kitaristin J. D. Simon ja hänen nimikkobändinsä SIMO:n muodossa. SIMO:n soundia on kuvattu ”sielukkaan psykedeeliseksi blues rockiksi” (RollingStone, 27.10.2014) ja suhteellisen lyhyestä historiastaan huolimatta SIMO:a on jo verrattu sellaisiin suurnimiin kuin Grateful Dead, Stevie Ray Vaughan, Phihs ja Fleetwood Mac.


SIMO:n live-esiintymisiä on ylistetty molemmin puolin Atlanttia, keikkakuvausten adjektiivien ollessa pelkkiä superlatiiveja. Marraskuussa 2015 St. Moritz Clubilla Lontoossa soitetun keikan jälkeen todettiin ”SIMO:n ilmentävän rock & rollin todellista henkeä ennen sen lokeroitumista ja hautautumista levy-yhtiöihin.” (http://getreadytorock.me.uk/blog/2015/11/gig-review-simo-st-moritz-club-london-23-november-2015/) 



Bändin johtohahmo J. D. Simo syntyi Chicagossa vuonna 1985 ja aloitti kitaransoiton viisivuotiaana. Chicagon blues-klubien kasvatti soitti jo 10-vuotiaana rivimuusikkona vanhempien muusikoiden bändeissä. 15-vuotiaana hän vanhempiensa vastustelusta huolimatta lopetti lukion kesken, perusti ensimmäisen oman bändinsä ja seuraavat kuusi vuotta kuluivatkin käytännössä keikkabussissa asuen. Alaikäisen kitaristin oli luonnollisesti vaikea saada keikkaa ja hän joutui joskus jopa soittamaan kitaraansa baarin ulkopuolella muun bändin esiintyessä lavalla. Vuonna 2006 Simo muutti Nashvilleen ja toimi sessiomuusikkona vaihtelevalla menestyksellä, joutuen välillä turvautumaan katusoittamiseen, jotta saisi vuokransa maksettua. J.D. Simo on itse todennut kovimman koulunsa olleen The Don Kelley Band, jossa hänestä ruoskittiin esiin todellinen muusikko. 



Vankasta soittokokemuksestaan huolimatta J.D. Simo ei ole koskaan halunnut olla sooloartisti, vaan uskoo bändin olevan aina jotain jäseniään suurempaa. SIMO:n juuret juontavat alkuvuoteen 2010, jolloin basisti Frank Swart pyysi Simon jamisessioon yhdessä rumpali Adam Abrashoffin kanssa. Jammailtuaan kolme tuntia kirjaimellisesti yhtä soittoa kolmikko päätti perustaa bändin. Loppuvuodesta 2011 bändi julkaisi ensimmäisen, bändin nimeä kantavan, levynsä SIMO:n ja vuoteen 2015 mennessä bändi lämmitteli yleisöä mm. Gregg Allmanin ja Deep Purplen keikoilla ja esiintyi Bonnaroo festivaaleilla Tenneseessä.. Frank Swartin lähdettyä bändistä Elad Shapirosta tuli SIMO:n uusi basisti.



Tammikuussa 2016 julkaistu Let Love Show the Way on bändin toinen kokopitkä albumi. J.D. Simo ei usko levyjen editoimiseen ja Let Love Show the Way onkin lähes kokonaan nauhoitettu livenä. Kuten legendaariset vertailukohtansa SIMO kannustaa faneja nauhoittamaan bändin keikkoja ja jakamaan niitä internetissä. ”Improvisaatiomme eivät tule koskaan tule toistamaan itseään, joskus saatamme soittaa jotain kappaletta 7-8 minuuttia, joskus taas venytämme sen 40 minuuttiin.” (http://bluesdoodles.com/tour-dates/simo-let-love-show-the-way-album-preview/)

J. D. Simon soololevytykset: Burning Live (EP ,2000) One Night Stand (2002) The Other Side of Me (2004) J.D. Simo Live! (2005)

SIMOn levytykset: SIMO (2011) Shake It/Aoh (single, 2011) Love Vol. 1 (EP, 2015) Let Love Show The Way (2016)

Teksti: Minna Paasio

Kuvat: SIMO / Mascot



perjantai 1. huhtikuuta 2016

Puistobluesin pääkonsertin esiintyjät uusiksi!

Puistoblues elää voimakkaasti ajan hermolla. Nyt hermoon on isketty uusilla artistikiinnityksillä, kun Vanhankylänniemen Puistobluesin pääkonserttiin on kiinnitetty esiintymään Cheek, Sanni, Antti Tuisku, JVG, OMG, KVG ja Tauski!



"Koimme tarvetta uudistua myös artistien osalta." kommentoi selvinpäin festivaalipäällikkö Miika Porkki piknikviltin alta. "Cheek, Antti Tuisku ja Sanni ovat tuoreita bluesartisteja, jotka kuuluvat Suomen festivaalikesään kuin aitanpolku ilman sillä terhakasti astelevaa emäntää. JVG, OMG, LOL ja KVG taas löytyivät artistiagenttimme G.Ooglen kautta. Tauski taas on suomalaisen sinisen sielunmaiseman tulkki, jota olemme alustavasti kaavailleet festivaalin pysyväksi pääesiintyjäksi" festivaalikeisari Porkki jatkaa selvästi innostuneena.



Vanhankylänniemeen ei ole kuitenkaan nousemassa toista esiintymislavaa, joten ulkomaisten artistien osalta on jouduttu tekemään uudelleenjärjestelyjä. Sliden kuningas Sonny Landreth esiintyy nyt Vanhankylänniemen rannassa sijaitsevan liukumäen ylimmältä tasanteelta. Työnimellä "Slide with Sonny" toteutettavaksi suunniteltu konsertti tulee olemaan ainutlaatuinen ja märkä musiikkikokemus. SIMO on puolestaan siirretty Vanhankylänniemen kakarabluesien pääesiintyjäksi työnimellä "Spede, Vesku ja SIMO". J. Karjalainen ja Pepe Ahlqvist H.A.R.P on yhdistetty superkokoonpanoksi "Iso Pepe", joka esiintyy aamuisin klo 06:00-09:00 Järvenpään rautatieasemalla bluesviikolla työmatkakulkijoiden iloksi.



"Rumien blues-ukkojen aika on auttamatta ohi." festivaalin moniottelija Miika Porkki linjaa rumien aurinkolasiensa takaa. "Ihmiset katsoo päälavalla mielummin kauniita nuoria ihmisiä vähissä vaatteissa kuin hikisiä bluesmiehiä likaisissa farkuissa, rumissa aurinkolaseissa ja lättähatuissa. Esimerkiksi Anssi Kelaa harkittiin, mutta viimeisimpien tietojen mukaan Kela on tuoreen sukupolvenvaihdosleikkauksen myötä vanha ja väsynyt ukko mustissa vaatteissa. Kekkonen, Kekkonen, Cheekkonen." festivaalikuningas Porkki päättää haastattelun arvoituksellisesti hymyillen.

Puistobluesin pääkonsertti Vanhankylänniemessä 2.7.2016. 
www.puistoblues.fi
www.facebook.com/puistoblues
www.instagram.com/puistoblues
https://twitter.com/puistoblues
Anssi Kela: https://www.facebook.com/naamattu